Een achterlijk weekblad

Beste Oom Donald,

Al sinds mijn vroege jeugdjaren ben ik een enthousiast lezeres van uw blad. Intussen ben ik 36 en nog steeds zorgt de Donald Duck voor mijn wekelijkse zen-moment.

Ik duik werkelijk in ieder plaatje en merk elk detail op, elke grap, elke knipoog naar de ‘echte’ wereld: van de verkiezingsposter op de schutting tot de naam op de winkelruit. (Een ieder die de Donald Duck als kinderachtig betitelt, heeft er in mijn ogen echt niets van begrepen.)

Ruim twee jaar geleden werd ik de trotse suikertante van Kleine Blonde Prins. Zijn komst keerde mijn gevoelswereld binnenstebuiten.. Maar dat is een ander verhaal.

Tijdens mijn oppasdagen laat ik hem maar wat graag kennis maken met mijn grote helden.

Het hoofdstuk Queen en Freddie Mercury hebben we reeds afgesloten – Kleine Prins schalt ‘I want it all’ inmiddels naar hartelust mee. De hoofdstukken ABBA en The Lion King zijn in de maak; de cd’s en dvd’s liggen klaar.

Logisch vervolg op deze reeks is een kennismaking met de Donald Duck. Maar iets houdt me tegen..

Duckies in overvloed. Elke week weer één. Deze week geheel in het teken van Valentijn.

En zo komt er ongetwijfeld weer één aan over Carnaval.. één over Pasen.. Koningsdag.. en.. en..

Duckstad en haar inwoners gaan mee in onze waan van de dag. Zo beschikt – op Oma Duck na – ook in de Donald Duck vrijwel iedereen over een smartphone en een tablet.

Ja, Donald gaat met zijn tijd mee.

Nou ja..

Bijna dan..

Want als het om homoseksualiteit gaat, doet oompje Donald alsof zijn snavel bloedt. Hoeveel Gay Prides er ook gaande zijn in de wereld en hoeveel roze getinte nieuwsfeiten zich ook voordoen; in de Donald Duck bestaat het simpelweg niet. Zelfs niet in de Brievenbus. Nooit heb ik een brief gelezen van een kind dat schrijft over zijn of haar roze ouders..

Van wie mag het niet, Donald? Van Oom Dagobert? Burgemeester Speksnuit? Of, nog veel erger, de hoofdredactie?? Mag je als roze burger eigenlijk wel werken voor uw blad??

Zeg, wiens lijfblad lees ik eigenlijk?? Dat van de biblebelt??!!

‘Mijn’ Donald.. zou zo verhelderend en open-minded kúnnen zijn..

Maak Paul de Leeuw gasthoofdredacteur! Creëer een geheel roze Donald Duck!

Ik zie ‘m helemaal voor me: de herkomst van de uitdrukking de pot op in Weet wat je zegt, een Mickey lost ‘t op met een zoektocht naar de enige echte spermadonor. En Goofy geeft les.. over LGTB’s!!

Lieve Oom Donald,

Mede namens alle kinderen die opgroeien in een roze gezin en/of gemeenschap, vraag ik je om niet langer je snater in het zand te steken..

Stel ons niet teleur, negeer ons niet, maar neem ons op in uw verhalen!!

Was getekend,

Judith van der Steeg,

Oppas en suikertante van

Kleine Blonde Prins,

Zoon van een lesbische moeder.