‘Mijn vakantiebaan’: RCN de Noordster

De een spaart voor het rijbewijs, de ander voor een nieuwe telefoon. Van kwekerij tot fabriek, je vindt hen overal. En allemaal zijn ze even onmisbaar! Negen weken lang brengen we een kleine ode aan De Vakantiewerker! In aflevering 5 maken we kennis met het animatieteam van RCN de Noordster in Dwingeloo – én Sammy.

Van leidinggevende en werknemer is feitelijk geen sprake bij Bibi Bloem (19) en Karim Beerling (30). De twee vormen een volstrekt gelijkwaardig en gestroomlijnd team.

Karim: “Zo iemand als Bibi in mijn team zocht ik al jaren. Ze is niet bang om mij tegengas te geven. Ik heb laatst het werk voor een weekend uit handen gegeven. Dat had ik nog nooit gedaan! Maar ik vertrouw Bibi volledig.”

“Ik ben net klaar met mijn opleiding Leasure & Hospitality. Vorig jaar liep ik hier stage. Officieel ben ik nu assistent leidinggevende van de afdeling recreatie. Ik doe alle dingen waar Karim niet aan toe komt,” vertelt Bibi. “Ik maak programma’s, speurtochten en bedenk activiteiten die we met de kinderen kunnen doen. ’s Morgens is dat vaak knutselen en de dieren voeren met de kleintjes. ’s Middags organiseren we buiten spellen en sportieve activiteiten voor alle leeftijden. Dan is ook Sammy er, de hond van Alex Avontuur. ’s Avonds is er fun to dance en het avondverhaal met Alex Avontuur. Daarbij ben ik meestal Noortje, een speciaal typetje van RCN De Noordster. Noortje heeft een roze kostuum aan en draagt een rugzakje met sterretjes erop. Want Noortje houdt van de ruimte.”

“Maar Bibi doet veel meer hoor!”, vult Karim aan. “We wonen als team met elkaar intern op het park. Als daar dingen zijn, kaart Bibi die bij mij aan. En ze verzorgt alle uitingen van het recreatieteam op social media. Als je dat aan mij overlaat, wordt het saai.”

Het wonen op je werk is het enige nadeel van deze baan. Privacy is daardoor ver te zoeken, weet ook Bibi.

“Ja, je werksfeer is ook je woonsfeer. Als je vrij bent, zit je hier ook. Maar je went eraan. Dit voelt niet als werk. Ik haal hier energie uit. Ik vind het geweldig om met de kinderen te werken. Dan heb je ze een jaar niet gezien en herkennen ze je weer! En het team is heel leuk.”

Wie overigens denkt dat animatiewerkers zich de hele dag gedragen als clowns, heeft een vertekend beeld, stelt Bibi. “Nee, wij zijn lekker nuchter en juist niet over de top. Maar wel duidelijk en consequent als het nodig is.” Maar bovenal is ze geliefd door de kleine parkgasten. Karim: “Dan vragen ze of Bibi er ook is en hoor ik achter me: “Yes!”